Nieuws en achtergronden

  • Heb je altijd al willen werken in het onderwijs of wil je weleens proeven van de sfeer op school? Pak je kans als zij-instromer, onderwijsassistent en kom BinnenKijken in het Onderwijs! Van maandag 13 t/m donderdag 16 maart 2023 openen wij onze deuren voor iedereen die een nieuwe carrière in het primair onderwijs overweegt. Wil je een rondleiding krijgen of lessen bijwonen? Of liever zelf een proefles geven? Alles kan! Lees meer op www.binnenkijkenbijbedrijven.nl/onderwijs en meld je uiterlijk 6 maart 2023 aan.
  • Bekijk onze Instagrampagina Vrijeschool de Ridderslag
  • Na twee jaren waarin het door de corona maatregelen niet mogelijk was om de Oberufer kerstspelen echt voor publiek te spelen, lijkt het erop dat het dit jaar weer gaat lukken. Het Kerstspel wordt gespeeld op donderdag 22 december. Om 15.30 uur is er een verkorte versie voor kleuters met hun ouders. ’s Avonds om 19.30 uur is er een opvoering voor alle kinderen vanaf klas 1, ouders en belangstellenden. Het Driekoningenspel wordt gespeeld op vrijdag 13 januari. Aanvang 19.30 uur. Voor kinderen vanaf klas 4, ouders en belangstellenden. Voor beide spelen wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd. 
  • Er is een vacture voor een onderbouwleerkracht; zie onze vacaturepagina.
  • Wijziging schooltijden met ingang van schooljaar 2021-2022! Op 15 juni 2021 heeft de MR ingestemd met de voorgestelde wijziging van de schooltijden van klas 1 tot en met 6. De tijden van klas 1 tot en met 6 worden met ingang van schooljaar 2021-2022 als volgt: maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 - 14.45 uur; woensdag en vrijdag: 8.30 - 13.00 uur. Hoewel er ook ruim draagvlak is gebleken voor de invoering van een middagles voor kleuterklassen, is daartoe nog niet besloten. Voor de kleuterklassen blijven de schooltijden dus nog onveranderd: maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 13.00 uur. In de komende maanden zal een voorstel voor een middagles voor de kleuterklassen worden uitgewerkt en voorgelegd aan de MR.
  • Basisschool De Ridderslag heeft een nieuwe website! Op deze website kunt u terecht voor informatie over de school en de klassen. Heeft u complimenten, vragen of tips? Laat het ons weten via het contactformulier. Alvast bedankt. 
  • Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina Rondom Basisschool De Ridderslag, ontmoetingsplaats voor ouders, leerlingen en oud-leerlingen van onze school.
  • Voor informatie over de bouwstenen van het vrijeschoolonderwijs én voor ervaringen van oud-leerlingen en leerkrachten kunt u ook terecht op www.kiezenvoordevrijeschool.nl
  • Lees het artikel: geen iPads en digiborden voor de klas?
  • Nederland in de mondiale top-5 op onderwijsgebied? Misschien moet het dan een beetje anders… Please sit down for a moment, and have a look at this: Changing Paradigms. Het onderwerp van dit filmpje is uit ons hart gegrepen. Tip: bekijk het in een volledig scherm.