Nieuws en achtergronden

  • Er zijn vactures voor een onderbouwleerkracht en een vakleerkracht gymnastiek; zie onze vacaturepagina.
  • Wijziging schooltijden met ingang van schooljaar 2021-2022! Op 15 juni 2021 heeft de MR ingestemd met de voorgestelde wijziging van de schooltijden van klas 1 tot en met 6. De tijden van klas 1 tot en met 6 worden met ingang van schooljaar 2021-2022 als volgt: maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 - 14.45 uur; woensdag en vrijdag: 8.30 - 13.00 uur. Hoewel er ook ruim draagvlak is gebleken voor de invoering van een middagles voor kleuterklassen, is daartoe nog niet besloten. Voor de kleuterklassen blijven de schooltijden dus nog onveranderd: maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 13.00 uur. In de komende maanden zal een voorstel voor een middagles voor de kleuterklassen worden uitgewerkt en voorgelegd aan de MR.
  • Basisschool De Ridderslag heeft een nieuwe website! Op deze website kunt u terecht voor informatie over de school en de klassen. Heeft u complimenten, vragen of tips? Laat het ons weten via het contactformulier. Alvast bedankt. 
  • Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina Rondom Basisschool De Ridderslag, ontmoetingsplaats voor ouders, leerlingen en oud-leerlingen van onze school.
  • Voor informatie over de bouwstenen van het vrijeschoolonderwijs én voor ervaringen van oud-leerlingen en leerkrachten kunt u ook terecht op www.kiezenvoordevrijeschool.nl
  • Lees het artikel: geen iPads en digiborden voor de klas?
  • Nederland in de mondiale top-5 op onderwijsgebied? Misschien moet het dan een beetje anders… Please sit down for a moment, and have a look at this: Changing Paradigms. Het onderwerp van dit filmpje is uit ons hart gegrepen. Tip: bekijk het in een volledig scherm.